Yoga voor Kinderen

We leren kinderen alle landen uit de Bosatlas, zullen we ze ook alles leren over hun innerlijke kompas?

Marieke biedt de mogelijkheid aan kinderen om yoga te komen doen op woensdagmiddag. Ook komt ze graag naar basisscholen toe om in de klas les te geven aan kinderen én de leerkracht. Met de insteek dat de leerkracht uiteindelijk het stokje overneemt en korte, bewuste “pauze” momenten creëert tijdens de schooldag.

In een maatschappij met veel prikkels en waar de prestatiedruk hoog ligt, biedt yoga een mooie tegenhanger. Het kind mag leren dat je al precies goed bent zoals je bent. Er is geen goed of fout en er zijn geen winnaars of verliezers. Ze krijgen diverse ‘tools’ aangereikt waarmee je kan ontprikkelen en ontspannen. Van wat ze in de yogalessen aangereikt krijgen kunnen ze levenslang plezier hebben.


Yoga in het basisonderwijs

Voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Marieke komt 6 keer in de klas en werkt thema-gericht. Per thema komen er korte, effectieve en vooral ‘bewuste’ oefeningen aan bod. Kinderen (en ook de leerkrachten) krijgen de ruimte om even uit het hoofd te gaan. Pauze voor het hoofd en aandacht voor het lichaam.

De leerkracht krijgt een “Yoga in de Klas” - map aangereikt met diverse oefeningen per thema. Zodat het aangeleerde tussentijds en naderhand kan worden ingezet tijdens de schooldagen.

Wanneer je als leerkracht interesse hebt kan je contact opnemen met Marieke om meer informatie te ontvangen.


Yoga voor kinderen in de yogastudio

Voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Bij een groepje van 6 kinderen start er een blok yoga van 5 lessen met 5 verschillende thema’s. Deze thema’s zijn aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

In de lessen komen diverse yoga-, meditatie- en mindfulness-oefeningen aan bod en ontstaat er bewust contact met het lichaam. Wat merk je op met je zintuigen en wat merk je op in je lichaam? Wat kan je bijvoorbeeld doen als je lichaam onrustig aanvoelt en je niet kan slapen? Of; Hoe merk je piekergedachten op en wat kan je met ze doen?

Hoe? 5 x 60 minuten les, 5 weken achter elkaar

Wanneer? Woensdagmiddag 15.15-16.15

Hoeveel plek is er? Maximaal 8 kinderen per groep (zodat er echte aandacht is voor iedereen)

Wat is de investering? 55 euro

Eerst een proefles (10 euro) volgen? Dat kan. Neem hiervoor contact op met Marieke.


Positieve effecten van yoga bij kinderen:

  • Ze worden zich (weer) bewust van hun lichaam & ademhaling

  • De motoriek verbetert

  • Ze kunnen zich makkelijker ontspannen

  • Ze ervaren meer rust en meer focus

  • Het zelfvertrouwen neemt toe

  • Een betere onderlinge sfeer (in de klas)

  • Ze slapen beter in en beter door

  • Ze kunnen makkelijker omgaan met uitdagende situaties