Yogastijlen


We bieden verschillende yogastijlen aan in onze yogastudio. We omschrijven ze hier in het kort. Het beoefenen van yoga en daarin het ervaren van verschillende stijlen geeft je de mogelijkheid om uit te vinden wat er (nu) bij je past. In al onze lessen staat bewustwording (van alles wat er op dat moment is) centraal. Door regelmatige beoefening ga je effect merken op fysiek, mentaal en emotioneel niveau en daarmee effect in je dagelijks leven.


 

Hatha Yoga


Hatha Yoga wordt ook wel de Moederyoga genoemd. De vorm van yoga waaruit alle overige stijlen en variaties zijn ontstaan. De Hatha lessen van Lizette kenmerken zich door een rustige opbouw met daarna fysiek uitdagende houdingen. De lessen worden afgesloten met een ademhalingsoefening en een liggende eindontspanning.


 

Vinyasa Yoga


In deze lessen worden de yogahoudingen in een flow uitgevoerd. Vinyasa betekent verbinden. Je verbindt yogahoudingen aan elkaar door middel van je in- en uitademingen. Deze lessen van Marion en Marieke starten altijd met houdingen om het lichaam te openen en op te warmen. Vervolgens een (Slow) Flow gedeelte en de lessen eindigen met yin houdingen/ ademhalingsoefeningen/ meditatie en een liggende eindontspanning.


 

Yin Yoga


In Yin Yoga worden houdingen langer aangehouden (3 tot 5 minuten). Zo heb je meer tijd om in de houding je grenzen te verkennen. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen. Deze lessen kenmerken zich door een meditatief karakter en worden afgesloten met een eindontspanning. Marion en Marieke verweven Yin houdingen in hun Vinyasa lessen. Met regelmaat is er ook een Yin Yoga Special op zondagochtend.


 

Chi Neng Qigong


Chi Neng Qigong wordt ook wel de Chinese Yoga genoemd, een qigong vorm die vooral bekend is vanwege het krachtige effect op de gezondheid en het stimuleren van je energie, chi. Je maakt rustige bewegingen welke goed te volgen zijn voor iedereen. In deze lessen van Heleen vind je ook yogahoudingen, meditatie en massage.