Ons team

In de nazomer van 2014 hebben Lizette, Marieke en Marion Yogastudio - Groenlo geopend. Daarvoor gaven we yogalessen op verschillende locaties. We voelden alledrie dat er 1 locatie mocht komen met op die plek alleen de beoefening van yoga & meditatie. Een plek om de verbinding met jezelf te vinden, los te laten, te ontspannen en op te laden.

Met veel liefde en passie zijn we gaan bouwen en we bouwen -met inmiddels Heleen erbij sinds 2019- nog altijd verder. Je bent meer dan welkom in onze yogastudio, 'gewoon' zoals je bent.


Marieke Gebbink


"ER GING EEN NIEUWE WERELD VOOR ME OPEN"

Wanneer kwam je voor het eerst in contact met yoga?

Ik was begin 20, net afgestudeerd en had mijn eerste fulltime baan in de hulpverlening. Ik merkte dat mijn hoofd met regelmaat 'overliep'. Hardlopen was mijn uitlaatklep, maar bood mij niet voldoende. Op advies van een vriendin eens mee gegaan naar een "Power Yoga les"; er ging een nieuwe wereld voor me open -ik leerde ruimte te maken in mijn lichaam en in mijn hoofd- en ik ben nooit meer van de yogamat afgestapt.

Wat is je favoriete houding?

Ik heb er meerdere, maar dan kies ik Butterfly Pose (zittende Yin Yoga houding met de voetzolen samen en het bovenlichaam dat naar voren komt). Ik voel daar nog altijd heel veel stretch en mijn hele systeem kalmeert in deze houding.

Met welke reden(en) heb je de stap naar yogadocent gezet?

Ik merkte (en merk nog altijd) dat Yoga me zoveel brengt op fysiek, mentaal en emotioneel niveau, dat ik al heel gauw wist dat ik dit wilde delen met iedereen die het wil ontvangen.


Lizette de Reus


"IK WIST EIGENLIJK NIET EENS PRECIES WAT YOGA WAS"

Wanneer kwam je voor het eerst in contact met yoga?

Mijn eerste yogales was in 2006 in Kilder. Ik wilde heel graag Kinderyogalessen gaan geven, maar ik wist eigenlijk niet eens precies wat yoga was.

Wat is je favoriete houding?

Mijn favoriete houding, of eigenlijk 2, zijn de Zittende en Staande Vooroverbuiging, omdat ik deze van nature zo goed kan.

Met welke reden(en) heb je de stap naar yogadocent gezet?

Omdat ik kinderen zo graag yoga wilde leren. Om de opleiding tot Kinderyogadocent te beginnen was het gewenst om eerst de opleiding voor volwassenen te volgen. Nooit spijt van gehad, ik heb daar zo ontzettend veel geleerd. En nu vind ik het super om yoga aan iedereen door te kunnen geven.


Marion Werger


"YOGA WERD MIJN MEDICIJN, EN DAT IS NOG STEEDS ZO"

Wanneer kwam je voor het eerst in contact met yoga?

Als 25-jarige gesjeesde student in Utrecht. Er kwam een moment waarop ik dacht 'Hoe krijg ik mijn hoofd en mezelf rustig?'. Spanning uitte zich in migraine (wat ik als kind al had) en spastische darmen. Ik was veel in de sportschool te vinden, was altijd actief, alert, vond alles leuk en ging gemakkelijk over mijn grenzen heen. Ik stond altijd aan en kon me moeilijk ontspannen. En toen was daar die 1e yogales: Magisch! Ik leerde te voelen, te ademen en mijn lichaam op een hele andere manier te openen en bewegen. Mijn hoofd & lichaam kwamen tot rust en alle houdingen en stretches vond ik heerlijk, ik werd er zo blij van. Yoga werd mijn medicijn en dat is nog steeds zo.

Wat is je favoriete houding?

De zittende vooroverbuiging. Het geeft mij een hele fijne, diepe stretch, zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam. En ik kan me dan overgeven aan het groter geheel van het leven.

Met welke reden(en) heb je de stap naar yogadocent gezet?

In de sportschool waar ik sportte begon men met 'Power Yoga', iets dat was komen overwaaien uit Amerika. Omdat ik al een aantal jaren aan yoga deed kende ik al veel houdingen, daarnaast was ik op dat moment al coach en trainer en dus gewend om voor groepen te staan en met groepen te werken. Er kwam in de sportschool de vraag of ik de opleiding tot Yogadocent wilde gaan doen, en zo is het begonnen... Nu sta ik al meer dan de helft van mijn leven op de yogamat en geef ik vanaf 2004 les.


Heleen Mombarg


"YOGA WAS TOEN NOG HEEL ZWEVERIG"

Wanneer kwam je voor het eerst in contact met yoga?

Ik ben begonnen met de beoefening van yoga begin jaren 90, ik was ongeveer 20 jaar. In die tijd waren er niet veel mensen van deze leeftijd die aan yoga deden. Yoga was toen nog heel zweverig. Ik vond het gelijk heel fijn om te doen; bewust met je lichaam bezig zijn.

Wat is je favoriete houding?

Er zijn veel houdingen fijn, maar de Neerwaartse Hond (omgekeerde V-houding met handen en voeten op de mat) geeft mij een krachtig gevoel en daarbij kom ik uit mijn hoofd. Nu ik vooral Chi Neng Qigong beoefen zijn er veel fijne oefeningen bij gekomen.

Met welke reden(en) heb je de stap naar yogadocent gezet?

Bewegen -in dit geval Yoga en Qigong (maar ook wandelen)- is altijd belangrijk voor mij geweest. Het voelt zo natuurlijk en geeft me veel plezier. Juist omdat ik merk dat het zo goed werkt wil ik het graag doorgeven. Mensen laten ervaren wat bewust bewegen met je kan doen.